Brisanje prašine je posao koji sagoreva najviše kalorija

Zvanično je: brisanje prašine je posao koji sagoreva najviše kalorija

Ako ste se poslednji put bavili svojom kućom od vrha do dna tokom prolećnog čišćenja, sada je prošlo oko šest meseci otkako ste svoj dom detaljno očistili. Zastrašujuće je koliko brzo vreme može da leti, ali je takođe zabrinjavajuće koliko prašine i prljavštine može da se nakupi za to vreme. Početak nove jesenje sezone je pravo vreme da još jednom temeljno očistite svoj dom.
Ako ne možete da se suočite sa tom mišlju i spremni ste da svo svoje slobodno vreme provedete sklupčani uz bocu tople vode, pozovite profesionalnu kompaniju za čišćenje. Ali ako ste spremni da svojoj kući dobro prođete, mogli biste se naći da sagorevate značajan broj kalorija u isto vreme. Prema nedavnom istraživanju koje je sproveo svetski Institut za dobro domaćinstvo, možete sagoreti čak 600 kalorija dok temeljno očistite svoj dom – to je više nego što biste sagoreli na prosečnom trčanju od pet kilometara.

Kako čišćenje sagoreva kalorije?

Posezanje u uglove, pomeranje nameštaja sa puta i penjanje i dole niz stepenice dok čistite su zadaci koje možda obično ne smatrate vežbanjem, ali svi rade na različitim mišićima i pomažu vam da povećate broj otkucaja srca, kao rezultat sagorevanja kalorija. Svi imamo zauzet život, tako da je sjajno kada možete da uključite vežbanje u svoj dan, a da ne morate da idete u teretanu, a prolećno/jesenje čišćenje je sjajan način da se to uklopi. nekoliko poslova koje ćete verovatno odlagati duže jer mogu izgledati kao težak posao, ali kako je stručnjak za čišćenje Instituta za dobro domaćinstvo Veriti Man rekao: „Dobra vest je da ćete biti u formi  radite.”

Koji poslovi sagorevaju najviše kalorija?

Da bi saznali koji kućni poslovi sagorevaju najveću količinu kalorija, Good Housekeeping je dao pet uređaja za praćenje aktivnosti koje treba da nose dok svaki od njih obavlja različite zadatke. Utvrđeno je da je brisanje prašine zadatak koji vam može pomoći da izgubite najviše kilograma, sagorevajući 194 kalorije tokom 40-minutne sesije. Sav nameštaj za podizanje i stajanje na vrhovima prstiju da biste došli do lukavih uglova koje uključuje svakako se isplati. Sledeći najbolji zadatak čišćenja za sagorevanje kalorija bilo je čišćenje prozora; potrebno je da potrošite samo 20 minuta kako bi vaši prozori zablistali da biste sagoreli 115 kalorija.
Čišćenje je na trećem mestu, a naš tester je sagoreo 107 kalorija tokom 20 minuta koje je provela prelazeći preko svojih podova. Nakon toga je usledilo čišćenje kupatila – jedan od najprezrenijih i najstrašnijih zadataka u zemlji – koji je sagoreo 100 kalorija za samo 20 minuta. Za one koji mrze ovaj zadatak, saznanje da ima ovu dodatnu prednost trebalo bi da ga učini malo privlačnijim! Konačno, otkriveno je da usisavanje sagoreva 86 kalorija tokom 20-minutne sesije. Naravno, neki usisivači su znatno teži od drugih, tako da biste mogli da sagorite još više kalorija u zavisnosti od modela koji imate i koliko često ga nosite uz i niz stepenice.

  • Share this post